OPTIMEGA-D

32,50 

Hinta / laatikko 1 - 2 32,50 
Hinta / laatikko 3 + 30,50 

Maksuton postitus kotiin!

Ei tilauspakkoa!

Turvalliset maksut!

Tuntuvatko silmät kuivilta ja/tai kirveleviltä? Krilliöljyn sisältämiä uuden sukupolven omega-3-rasvahappoja + D-vitamiinia. Erinomainen vaihtoehto monta kertaa päivässä käytettäville keinokyynelille. 30.50 Euro/rasia, kun ostat 3 rasiaa.

Krilliöljyn omega-3-rasvahapot vaikuttavat kuivilta tuntuviin silmiin tehokkaammin kuin kalaöljyn omega-3-rasvahapot. Tieteelliset todisteet esitellään Yhdysvaltain silmälääkäriliiton lehdessä julkaistussa tutkimuksessa (AMERICAN ACADEMY OF OPHTHALMOLOGY, 2016;1–10). ”Deinema et al. Krill Oil and Fish Oil for Dry Eye Disease”

• Subjektiivisten oireiden perusteella krilliöljy on kalaöljyä tehokkaampi kuivasilmäisyyden hoidossa.
• Krilliöljy vähentää merkittävästi kyynelnesteen sytokiinitasoja, mitä ei ole osoitettu kalaöljyn tapauksessa.

”Viimeisenä mainittu puhuu krilliöljyn puolesta. Toisin kuin kalaöljy (joka sisältää triglyseridejä), krilliöljy (joka sisältää fosfolipidejä) vähentää sytokiinitasoja. Tämä selittää eroja oireiden lievittymisessä.” / Silmälääkäri Bo Hedqvist (Kungälv, Ruotsi), joka on laatinut Ruotsin terveys- ja sosiaalihallitukselle ”State of the Art” -selvityksen kuivasilmäisyydestä.

”Aiemmin laitoin kuiviin silmiini tippoja vähintään kuusi kertaa päivässä. Olen nyt jonkin aikaa ottanut yhden OPTIMEGA-D-kapselin päivässä, eivätkä silmäni enää tunnu kuivilta.” / Sandra Holmquist, kontaktilinsseihin erikoistunut laillistettu optikko, Specsavers, Malmö, Ruotsi

Tutkimusten mukaan omega-3-rasvahapoilla on myös tulehdusta ehkäisevä vaikutus, ja ne voivat stimuloida kyynelnesteen tuotantoa kyynelrauhasissa, mikä helpottaa silmien kuivuutta. Ainutlaatuista OPTIMEGA-D-valmisteessa on se, että omega-3-rasvahapot ovat peräisin krillistä ja valmisteeseen on lisätty D-vitamiinia. Krilliöljyn sisältämät omega-3-rasvahapot ovat hyödyllisessä fosfolipidimuodossa ja vesiliukoisia, minkä ansiosta ne imeytyvät suolistosta suoraan elimistöön. Imeytyminen on 50 prosenttia tehokkaampaa kuin tavallisella triglyseridimuodossa olevalla omega-3-kalaöljyllä.

OPTIMEGA-D-valmisteen annostus: 1–2 kapselia/päivä tai lääkärin määräyksen mukaan. Ei kalalle ominaista jälkimakua.

OPTIMEGA-D-valmisteen sisältö

D-vitamiini

  • Vahvistaa luustoa yhdessä kalsiumin, magnesiumin ja fosforin kanssa
  • Auttaa ylläpitämään normaalia lihastoimintaa
  • Tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa

Pohjoismaissa D-vitamiinin puutos on suurimmillaan loppusyksystä ja talvikuukausina, mutta myös vähäaurinkoisina kevättalven kuukausina. Auringonvalon vaikutuksesta iholla ei muodostu riittävästi D-vitamiinia myöskään, jos aikaa vietetään paljon sisätiloissa tai vaatteet ovat peittävät. Yli 75 vuoden iässä iho haurastuu ja elimistön kyky varastoida D-vitamiinia heikkenee 75 prosenttia. Myös aurinkosuojavoide (jota on tärkeä käyttää) heikentää D-vitamiinin muodostumista.

D-vitamiinin päivittäinen saantisuositus vaihtelee iän ja auringonvalolle altistumisen mukaan.

OPTIMEGA-D-valmisteen muu sisältö

Krillistä saadut omega-3-rasvahapot sisältävät luonnostaan astaksantiinia eli antioksidanttia, joka estää öljyn härskiintymistä. Sen antioksidanttinen vaikutus on 47-kertainen tavalliseen kalaöljyyn verrattuna.

Kapselin sisältö: 500 mg puhdas krilliöljy (NKO®) ja 0,020 mg (800 IU) D3-vitamiini.

Ravintosisältö 1 kapselia kohden:

Rasva 0,38 g Omega-6-rasvahapot 5 mg
Josta tyydyttynyttä rasvaa 0,15 g Omega-9-rasvahapot 40 mg
Josta tyydyttymätöntä rasvaa 0,16 g Fosfolipidit 225 mg
Omega-3-rasvahapot 125 mg Astaksantiini 0,180 mg
EPA (eikosapentaeenihappo) 70 mg D3-vitamiini 0,020 mg**
DHA (dokosaheksaeenihappo) 30 mg Koliini 25 mg

DRI = Päivittäinen saantisuositus.
** = Lapset ja alle 75-vuotiaat: 200 % DRI. Yli 75-vuotiaat: 100 % DRI.

Ainesosat: Neptune-krilliöljy (Euphausia superba), gelatiini, kosteudensäilyttäjä (sorbitoli, glyseroli), vesi, D3-vitamiini (kolekalsiferoli).

Jos olet allerginen äyriäisille tai käytät verenohennuslääkitystä tai olet raskaana tai imetät, keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin käytät OPTIMEGA-D-valmistetta.

Omega-3-rasvahapot ovat ravintoaineita, jotka vievät ravinteita verkkokalvon soluille (fotoreseptoreille). Näitä rasvahappoja (DHA/EPA) on runsaasti sekä sauva- että tappisoluissa. Sauvasolut tarkoittavat näkösoluja, jotka ovat keltatäplän ulkopuolella. Nämä solut ovat valoherkimpiä, ja niitä tarvitaan hämäränäköön. Tappisolut tarkoittavat näkösoluja, joita on keltatäplässä. Ne huolehtivat terävästä näöstä ja värienerottelukyvystä. OPTIMEGA-D sisältää runsaasti tärkeitä EPA- ja DHA-rasvahappoja. Varsinkin DHA-rasvahappo on tärkeää retinan (verkkokalvon) toiminnalle. DHA tukee myös aivotoimintaa.

OPTIMEGA-D-valmisteen sisältämä kylmäpuristettu krilliöljy saadaan etelänkrillistä, joka on katkarapua muistuttava äyriäislaji. Muista ravintoketjussa ylempänä olevista merieläimistä poiketen krilli ei sisällä epäpuhtauksia. Krillin pyyntimäärä on alle 0,1 prosenttia kokonaismäärästä. OPTIMEGA-D-valmisteen sisältämä krilliöljy on saanut kestävän kalastuksen sertifioinnin riippumattomalta Friend of the Sea -järjestöltä. Friend of the Sea tarkastaa kalastusalukset ja varmistaa, että kansainvälisiä sääntöjä noudatetaan. Krilliöljyn valmistaja on Aker Biomarine.